Alte Exponate

Casă de bilete
Cluj Napoca a trecut la autotaxare în a doua jumătate a secolului trecut. Vânzarea titlurilor de călătorie se realizează în staţii din ghişeele de bilete specifice, prezente în toate colţurile oraşului.

Indicatoare pentru staţii
Prezentarea staţiilor s-a aflat intr-un proces continuu de diversificat şi îmbunătăţit pe parcursul anilor. În timp ce indicatoarele au crescut în dimensiune si calitate, informaţiile de pe acestea au devenit tot mai multe şi clare, iar în anii 2000 s-au introdus si indicatoarele iluminate.


Hărţi din diferite perioade
Reţeaua de transport public din Cluj Napoca se află într-o continuă schimbare, chiar şi în prezent. Astfel, o expoziţie cu hărţi ale reţelei în ordine cronologică ar putea evidenţia etapele în care s-a dezvoltat reţeaua, ajungând la forma de astăzi. Totodată, în această expoziţie va fi conturată indirect şi evoluţia în timp a oraşului, întrucât reţeaua de transport public s-a dezvoltat în primul rând datorită expansiunii acestuia.

Titluri de călătorie
Prezentarea titlurilor de călătorie s-a schimbat pe parcursul anilor, acestea progresând în ton cu trecerea timpului. Astfel, de la bilete alb-negru imprimate pe o parte în 1930 s-a ajuns la biletele color pe hârtie color pe hartie termică din ziua de azi.


Machete
Machetele mijloacelor de transport călători permit expunerea vehiculelor care au fost reprezentative pentru trecutul oraşului, dar care nu mai există fizic. În cazul vehiculelor produse înainte de 1980, aceasta este singura formă fezabilă de a le face cunoscute în detaliu publicului amator.

Indicatoare traseu
Traseele de transport s-au reprezentat cu diferite mijloace pe parcursul secolului XX: table, table emailate, table de plastic/comatex sau rulouri de pânză. Până să se implementeze tehnologia actuală cu LED, indicatorul de traseu se reprezenta cam aşa.